Palačinky plněné uzeným masem s vejci, osmažené v klasickém „trojobalu“ – hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Suroviny na palačinky:
- 1 vejce
- 1 dcl mléka
- 50 g hrubé mouky
- sůl
- olej na smažení
Suroviny na náplň:
- 120 g uvařeného uzeného masa
- 1 vejce
- mletý černý pepř
Suroviny na obalení:
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
Příprava palačinek:
Mléko, vejce, sůl a mouku vymícháme (popř. šleháme) do hladka. Na rozpáleném oleji usmažíme palačinky. Naplníme připravenou náplní, stočíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Osmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.
Příprava masové náplně:
Uvařené uzené maso pokrájíme na drobno, rozmícháme ve vejci a opepříme.